Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Vaccinationslokaler stänger under hösten

Region Uppsala börjar nu avveckla de särskilda lokalerna som används för storskalig vaccination mot covid-19. I Östhammars kommun är sista vaccinationsdag på Solgården i Östhammar den 21 september och motsvarande på Idrottsgården i Gimo den 24 november.

– Vi uppmanar nu alla som ännu inte vaccinerat sig att göra det snarast. Väntar man för länge kan den närmaste lokalen hinna stänga och man får resa längre, säger Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare i Region Uppsala.

– Enligt Region Uppsalas statistik har åtta av tio invånare som är födda 2005 eller senare fått första dosen och sju av tio är fullvaccinerade. I vissa områden och åldrar är så gott som alla vaccinerade och behovet av lokaler för massvaccination har minskat, men trots det fortsätter vaccinationskampanjen med full kraft. 
– Det är bara att komma. Man får vaccinera sig i vilken lokal som helst i länet och vi har drop-in överallt. Det har aldrig varit enklare att vaccinera sig mot covid-19, säger Margareta Öhrvall.

Under hösten kommer Region Uppsala att ta fram en plan för hur covid-19-vaccinationerna ska ges fortsättningsvis. 

– Vi vill att alla ska skynda sig att vaccinera sig nu, men vi lämnar ingen i sticket. Om det är någon som behöver vaccinera sig och som inte har gjort det när den sista lokalen stänger så kommer det att finnas alternativ, säger Margareta Öhrvall.

 

Läs pressmeddelandet i sin helhet här

 

 

Kontakter

Publicerad
8 september 2021
Senast uppdaterad
8 september 2021
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret