Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Ny förskola föreslås i Alunda

Barn- och utbildningsnämnden förordar att det byggs en ny förskola i Alunda. 100 nya förskoleplatser kommer att behövas, då antalet barn i förskolorna har ökat och orten bedöms ha potential att växa.

Det byggs en ny förskola i Österbybruk och beslut om att bygga en ny förskola har även tagits för Östhammar. Nu förordar barn- och utbildningsnämnden att en ny förskola med 100 förskoleplatser byggs på förskolan Myrans tomt i Alunda.
  – Vi har redan många barn i grupperna och vi ser att behovet av förskoleplatser kommer att öka i Alunda. En ny förskola skulle innebära en mer långsiktigt hållbar lösning för verksamheten, säger Josefin Nilsson, nämndens ordförande.

Kommunens tillväxtort

Alunda är den av kommunens orter som bedöms ha bäst förutsättningar att växa, tack vare den nya vattenledningen som byggs och som ska förse Alunda med vatten från Tierp. Det innebär att fler bostäder kan byggas i området och en ökad inflyttning är möjligt. Pågående undersökningar ska visa hur behovet av offentlig service ser ut och hur det kan mötas på bästa sätt. Att det behövs en ny förskola på orten är ett av svaren på det.
  – Antalet barn i förskolorna fortsätter att öka och det är jätteroligt men ställer förstås höga krav på nya investeringar som kommer att behöva göras, säger Anne Lee Larsson, verksamhetschef för förskolan.

Beslut i ärendet kommer att tas av kommunfullmäktige.

Kontakter

Publicerad
20 maj 2021
Senast uppdaterad
20 maj 2021
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret