Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Livesändning om utvecklingen i Alunda

I Östhammars kommuns kommande livesändning den 10 november står utvecklingen i Alunda i fokus. Sändningen går att se på Östhammars kommuns sida på Facebook live, men går också att ta del av i efterhand.

Det finns ett stort intresse för att flytta till Alunda. Orten bedöms ha stor potential att kunna växa och därför har kommunledningen initierat en ortsutveckling för att kunna prioritera resurser och skapa förutsättningar för tillväxt.


I ett första skede har man gjort en undersökning av behovet av offentlig service på orten och hur det kan mötas på bästa sätt. God samhällsservice, bostäder och möjligheter till pendling är viktiga faktorer för att fler människor ska kunna flytta hit och företag ska kunna etableras och utvecklas här.

I sändningen får du veta mer om planerna på utveckling i Alunda.

Här kan du följa sändningen den 10 november kl. 18. 

Publicerad
5 november 2021
Senast uppdaterad
5 november 2021
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret