Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Familjedaghemmets dag firades i Alunda

I torsdags firades Familjedaghemmets dag. Våra kommunala dagbarnvårdare träffades tillsammans med barnen för att leka lekar och äta gemensam lunch utomhus.

Medan en del barn är på förskolan när vårdnadshavarna jobbar, är andra i familjedaghem. Våra kommunala dagbarnvårdare finns i Alunda. De arbetar i sina egna hem och tillsammans med andra dagbarnvårdare. Under året har de bland annat arbetat med normer och värden, natur och teknik samt språk och matematik. 

Pippi dagens tema

Dagbarnvårdarna arbetar efter de allmänna råden som gäller för pedagogisk omsorg samt strävar efter målen i läroplanen för förskolan. De erbjuder lek, rörelse och skapande i någon form varje dag och torsdagen var inget undantag. Då firades Familjedaghemmets dag med stövelkastning och olika lekar, exempelvis pricka morot i kanin, boll i hink med poängräkning och potatisstafett. Alla som ville var utklädda till valfri karaktär från Pippi Långstrumpsagorna. Sånguppträdanden varvades med lek i hemliga lustiga huset samt i Pippis godiskiosk, där barnen fick träna på försäljning, servering och att vara kund.
– Barnen fick även skapa en egen vulkan i sandlådan, ett teknikexperiment inspirerat av Pippi som flyger genom en eldsprutande vulkan i boken Pippi på de sju haven, berättar Teresia Helgesson, rektor. 

Träffas i grupp

Heldagsprogrammet bjöd pizzalunch på ett långbord i gröngräset, besök vid ett sockerdricksträd och gemenskap, då barnen fick tillfälle att träna på att vara i en större grupp. Vanligtvis brukar vårdnadshavare bjudas in till aktiviteterna men i år fick de står över Familjedaghemmets dag på grund av restriktioner med anledning av pandemin. 

Kontakter

Publicerad
21 juni 2021
Senast uppdaterad
21 juni 2021
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret