Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Digitala diskussioner om välmående

Digitala föreläsningar och diskussioner under Må bra-veckan 9-13 november.

Nu arrangeras Må bra-veckan 2020. Sophia Strandberg är enhetschef på boendestöd på Östhammars kommun och hoppas att så många invånare som möjligt ska lyssna på de föreläsningar som arrangeras digitalt och även delta i diskussionerna efteråt. Må bra-veckan, som pågår 9-13 november, arrangeras över hela landet på initiativ av Socialstyrelsen och riktar sig inte bara till den som mår dåligt, utan handlar minst lika mycket om att just må bra.

"Flera livsområden påverkar hur vi mår"

– Flera livsområden påverkar hur vi mår. Det gäller oss alla. Ofta får människor hantera något, något är skört och det fungerar ändå eftersom vi människor är fantastiska med det. När det är flera områden som är sköra eller belastas samtidigt, kan man hamna i ett försämrat mående. Men det är påverkbart! Det går att förändra och förbättra. Ju mer kunskaper man har om sig själv och sin livssituation, desto större möjlighet att påverka, säger Sophia Strandberg.

Delta i de digitala diskussionerna

Utifrån de nationella satsningar som ska göras har Östhammars kommun som en del av sina satsningar i denna aktivitet valt att arrangera två digitala föreläsningar. Den ena handlar om sammanhang och den andra om meningsfullhet. Dessa ligger ut redan nu, så att den som vill titta har god tid på sig att göra det. Det krävs ingen anmälan för att se föreläsningarna. Däremot den som vill delta i diskussionen kring föreläsningen behöver anmäla sig. Vilket görs via ett digitalt formulär som hittas här. Det är också där du hittar föreläsningarna, mer information om dessa och under veckans gång intervjuer i ämnet. 

Kontakter

Publicerad
3 november 2020
Senast uppdaterad
3 november 2020
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret