Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Hjälp till att förmedla "ödehus" i vår kommun

Det är väldigt stort intresse att hitta hus i Östhammar. Under de dryga tre månader som projektet pågått har det strömmat in mejl och telefonsamtal från folk som letar efter ställen att flytta till.

svtklipp

Se ovan inslag från SVT Uppsala 4/5 (klippet ligger kvar i 7 dagar)

- Det är familjer, ensamstående och ungdomar- både sådana som redan bor i närområdet och sådana som längtar ut på landsbygden. Många är händiga och vill gärna ha renoveringsobjekt, så fastighetens skick är sällan viktigt, säger  Camilla Strandman, projektledare.

Vet du om eller har du ett hus som behöver få nytt liv, hör av dig! 

Problemet är att det är väldigt svårt både att hitta lämpliga outnyttjade hus och även att få ägarna till husen att nappa och vilja delta i projektet.

Nu behöver projeketet hjälp att hitta hus som behöver få nytt liv.

- Både husägare och det som sett något tomt hus får gärna höra av sig till mig. Det vore så roligt om projekt "Hus på landsbygden” skulle kunna bidra till en mer livskraftig landsbygd i Östhammar, säger Camilla Strandman. 

Hör av dig till:

Camilla Strandman, projektledare
Tele: 0709-40 81 95
E-post: camilla.strandman@gmail.com

Publicerad
5 maj 2020
Senast uppdaterad
5 maj 2020
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret