Gå till innehållet

Felaktiga barnomsorgsfakturor

Vårdnadshavare som fått faktura på avgift för förskola, fritidshem eller familjedaghem behöver vara uppmärksamma på felaktiga fakturor och dubbla fakturor.

Igår den 12 mars har en del vårdnadshavare tyvärr fått felaktiga fakturor på barnomsorgsavgifter (förskola, fritidshem, familjedaghem) skickade till sig.

Nya fakturor på barnomsorgsavgifter för mars månad kommer att skickas ut idag fredag 13 mars.

De felaktiga fakturorna avser fel månad och kan även innehålla felaktig avgift. På bifogad exempelfaktura har vi gulmarkerat raderna som visar vad som blivit fel. På korrekta fakturor ska det stå 2020030120200331 på den raden.

När du får en faktura avseende din barnomsorg var uppmärksam på dess innehåll. Om du får flera fakturor ska du endast betala den som avser rätt månad, det vill säga fakturan med datumangivelsen 2020030120200331 som står angivet ovanför ditt barns namn.

Om du har e-faktura måste du själv ta bort den felaktiga fakturan för att undvika att dubbla fakturor går iväg för betalning.

Om du har autogiro så behöver du inte göra någonting, vi korrigerar så att din betalning blir rätt.

Om du behöver hjälp eller har frågor är du välkommen att höra av dig till barnomsorgshandläggare Eva Andersson på mejl Eva.Andersson@osthammar.se eller telefon 0173-862 40

Vi ber så mycket om ursäkt för detta och ser nu över de brister i systemet som orsakat de felaktiga fakturorna.

/Barn- och utbildningskontoret, Östhammars kommun

Urklipp exempel felaktig faktura 

Publicerad
13 mars 2020
Senast uppdaterad
13 mars 2020
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret