Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Fältare skapar trygghet på skolavslutningen

Trygga vuxna på platser där ungdomar rör sig kvällstid. Våra nya fältare finns till hands för att ungdomar ska må bra och inte fara illa i olika situationer.

Linus Westin och Kristina Backlund är Östhammars kommuns nya fältare. De kombinerar fältarbetet med sitt ordinarie arbete som familjebehandlare på socialförvaltningens enhet Råd och stöd.

Som fältare arbetar de förebyggande och uppsökande med ungdomar. De arbetar praktiskt ute bland ungdomar särskilda kvällar, helger och vid evenemang som de bedömer som särskilt förenade med större risk. I Östhammars kommun räknas främst sista april, skolavslutningen, midsommarafton och båtveckan som riskkvällar. Just i år ser det på grund av pandemin lite annorlunda ut. Men fältarna finns som vanligt till hands för att ungdomar ska må bra, få den hjälp de behöver och inte fara illa i olika situationer.

På olika platser under skolavslutningskvällen

Nu är våra fältare i full gång med att planera fältarbetet på skolavslutningen som äger rum tisdag den 9 juni. De samverkar med representanter från övriga socialförvaltningen, barn- och utbildningsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen samt Polisen. Under kvällen och natten kommer de tillsammans med våra samarbetspartners att finnas på olika platser runt om i kommunen. De kommer finnas ute som trygga vuxna på de platser där ungdomar rör sig.

Om du behöver komma i kontakt med våra fältare når du dem på 0173-867 65. Den telefonen har de också med sig när de är ute på fältet.

Kontakter

Publicerad
2 juni 2020
Senast uppdaterad
2 juni 2020
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret