Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Dags att rösta fram årets vinnare av Kvalitetspriset

Invånarna har sagt sitt om vilka kandidater de vill se till Kvalitetspriset. Här är de nominerade. Vem får din röst?

Varje år delas Kvalitetspriset ut av Östhammars kommun. Det är invånarna som nominerar och även invånarna som röstar fram den de tycker ska vinna. Nytt för i år är att Kvalitetspriset delas ut på Tillväxtgalan. Nedan ser du vilka som nominerats och varför. Rösta kan du göra fram till 13 maj, på Tillväxtgalans hemsida.  Observera att namnlistan på sidan försvinner när du lagt din röst. 

Årets nominerade till Kvalitetspriset

 

Gatu- och parkenheten i Österbybruk:

”De sköter utemiljön i Österbybruk på ett mycket förtjänstfullt sätt med små medel. De fixar och donar med julbelysningar och håller snyggt och prydligt i alla planteringar och Sågdammsparken. Vi känner oss stolta över att ha en så fin utemiljö.”

 

Gisela Hallberg, musiklärare, Kulturskolan:

”Hon inspirerar barn med olika förutsättningar till att våga prova, utvecklas och överträffa sig själva. Hon lyckas ständigt med det där som är så svårt, att utforma en undervisning som utgår från barnens befintliga kunskaper och intressen, men som samtidigt utvecklar en mängd nya kunskaper och intressen hos barnen. De konserter och teaterföreställningar som Gisela leder är som lokala högtider i Östhammars alla orter under terminerna – uppskattade av såväl barn som föräldrar.”

 

Hans Raab, finsk koordinator:

”Hans är en eldsjäl som lyft fram den finska minoriteten på ett föredömligt sätt genom uppmärksammade program och föreställningar. Han håller kurser i finska, informerar i kommunens skolor och håller tal och föredrag och sverigefinsk historia. Han sprider ihärdigt kunskap om den finska kulturen, språket och historien till skolelever och allmänheten på ett drivande, driftigt och underhållande sätt”. 

 

Louise Söderqvist, enhetschef för Ung fritid:

”Med ett driv som är få förunnat brinner hon för kommunens ungdomar. Det är inte många som når sina mål men det har hon gjort, trygga ungdomsgårdar med stort utbud av aktiviteter. Louise är en fantastisk människa med ett hjärta av guld som alltid sätter andras välbefinnande före sitt eget.”

 

Lina Redander och Pia Axelsson, lärare på Ekeby skola:

”De tar verkligen ansvar och sätter elevernas lärande och utveckling i centrum på ett unikt sätt. De ser till att alla elever får vad de behöver för att lyckas i sin utbildning och de har genom sin undervisning skapat en härlig gemenskap tillsammans bland elever och lärare.”

 

Återvinningscentralen i Östhammar:

”De ska ha all eloge för sin service. Deras arbete och arbetsmiljö är inte särskilt glamorös. Men personalen är hjälpsamma och trevliga, oavsett väder och vind, vardag eller lördag. De håller snyggt och tar väl hand om det vi kommuninvånare ratar.”

 

Anna-Lena Gustafsson, dramalärare, Kulturskolan:

”Hon är en fantastisk dramalärare och människa som arbetar med stor inlevelse och passion för sitt jobb. Barnen får skriva manus tillsammans med Anna-Lena och hennes teateruppsättningar framförda av barngrupper i olika åldrar är väldigt proffsiga.”

 

Om Kvalitetspriset

Kvalitetspriset är inrättat av Östhammars kommun. Det delas ut som en årlig utmärkelse till kommunanställda och kommunala arbetsplatser som kommuninvånare eller brukare anser utför tjänster av god kvalitet. Det kan till exempel vara en lärare eller ett skollag, vårdbiträde eller en avdelning.

Publicerad
8 april 2020
Senast uppdaterad
8 april 2020