Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Nu hävs bevattningsförbudet!

Sommarens vattenbesparingar och åtgärder i Östhammars kommun har gett resultat. Därför lättar nu Gästrike vatten på bevattningsförbudet och går över från rött till gult läge.

Gästrike vatten har minskat produktionen med nästan 32 miljoner liter vatten i Östhammars kommun, jämfört med perioden juni till augusti föregående år. Det har gett grundvattenmagasinen möjlighet att återhämta sig och därför hävs bevattningsförbudet från och med den 3 oktober. Trots det måste vi ändå fortsätta vara sparsamma och tänka på hur vi använder vattnet. Vattenförsörjningen är fortfarande ansträngd och vi använder nästan maximalt med vatten från vattenmagasinen. Det är flera mindre magasin som försörjer Östhammars kommun med vatten och deras vattennivåer sjunker snabbt om de inte fylls på regelbundet av nederbörd.

Läs mer på Gästrike vattens hemsida

Kontakter

Publicerad
3 oktober 2019
Senast uppdaterad
3 oktober 2019
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret