Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Två nya förskolor i Östhammar och Österbybruk

De senaste åren har antalet barn i Österbybruk och Östhammar ökat. Mot den bakgrunden fattade kommunfullmäktige den 25 september beslut om att bevilja byggnation av två nya förskolor.

- Beslutet mottogs med glädje då vi under en tid arbetat hårt för att kunna erbjuda barnomsorgsplatser åt alla barn, säger Anne Lee Larsson, verksamhetschef för förskolan i Östhammars kommun.

Allt större barngrupper är en utmanande faktor för förskolepersonalen som arbetar för att upprätthålla den höga kvaliteten på verksamheten.
Nu ska det byggas två nya förskolor med plats för 100 barn i varje, en i Österbybruk och en i Östhammar.

- Beslutet om två nya förskolor betyder mycket för både personal och verksamhet, säger Anne Lee Larsson.

Först ut är bygget av förskolan i Österbybruk, som ska projekteras och upphandlas under 2019. Därefter är den beräknade byggtiden omkring ett år. För bygget i Östhammar krävs en detaljplaneändring, vilket möjliggör en byggstart tidigast sommaren 2020.

Förskolorna ritas parallellt och tanken är att de ska se likadana ut. Utemiljöerna kommer att anpassas efter platserna som valts. I Österbybruk ska den nya förskolan byggas i anslutning till det nya bostadsområdet Klockarbacken och i Östhammar planeras bygget av den nya förskolan till Edsområdet, i skogspartiet mellan Gökgatan och Blomstervägen.

Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar tillsammans med tekniska förvaltningen för att ta fram ett funktionsprogram för de nya förskolorna. Det innebär i korthet att utformningen av de nya lokalerna kommer att anpassas efter läroplanens intentioner och det pedagogiska arbete som ska bedrivas i kommunens förskolor.

 

Kontakter

    Publicerad
    8 oktober 2018
    Senast uppdaterad
    8 oktober 2018
    Ansvarig organisation
    Barn- och utbildningskontoret