Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Brandstationsbygge firas med varmkorv

Nu är det dags för taklagsfest för att fira att den nya deltidsbrandstationen i Gimo nästan är klar.

Måndag 29 januari klockan 12 välkomnas allmänheten till platsen för den nya brandstationen på Vilhelm Haglunds väg i Gimo. Det bjuds på korv med bröd. Arrangemanget är utomhus, så kläder efter väder rekommenderas.

Bakgrunden till att en ny deltidsbrandstation byggs i Gimo, är att den gamla byggnaden inte längre uppfyller kraven för dagens brandstationer.

– De nya, moderna, lokalerna blir en rejäl förbättring av arbetsmiljön och det känns mycket bra, säger Anders Ahlström, brandchef.

Han tillägger att den nya brandstationen också är bättre utformad för verksamheten, vilket gör att deltidsbrandkåren kan arbeta mer effektivt.

– Vi kan till exempel ta hand om nedsmutsat material och skyddskläder efter räddningsinsatser på ett mycket säkrare sätt, säger han.

"Jätteglada för vår deltidsbrandkår"

En till som är väldigt glad över bygget är Margareta Widén-Berggren (S), ledamot i den gemensamma nämnden för räddningstjänst i Tierp-Uppsala och Östhammars kommuner.

– Det här är ett tecken på att vi utvecklar räddningstjänsten kontinuerligt utifrån behov. Vi är jätteglada för vår deltidsbrandkår och att de får detta, säger Margareta Widén-Berggren om den nya brandstationen. 

Hon trycker på att en gemensam räddningstjänst och att vara en del i ett större sammanhang innebär flera vinster för kommunen, både vad gäller kompetensutveckling hos personal och möjligheten till att bygga nytt.

Publicerad
23 januari 2018
Senast uppdaterad
23 januari 2018
Ansvarig organisation
Räddningsnämnd