Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Strålande sol och fullt av besökare på årets Albrektsmässa

Cirka 2000 personer besökte kommunens tält under de två dagarna som mässan hölls. Årets tema var ”Tillsammans formar vi vår kommun” Mässan som ordnas vart tredje år på Sjötorget i Östhammar lockade totalt över 6000 personer. I år firades även invigning av Rådhustorget och att Östhammars stad fyller 650 år.

– Det här är jättebra tillfälle för kommunen att få visa upp vår verksamhet och för besökare att ställa frågor till oss direkt på plats. Det personliga mötet är ovärderligt, säger Ulf Andersson, chef för tillväxtkontoret.

Även om Albrektsmässan är en mässa för företagare satsade kommunen på en familjedag med saker att göra och se för alla åldrar i tältet. Ett populärt inslag var provsmakning av tilltugg som måltidsenheten bjöd på. Förutom det fick besökarna bland annat gå tipspromenad, köra robotar, lära sig mer om hur man är energi- och vattensmart.

– Jag tycker att mässan är viktig för Östhammar. Det finns alltid chans att knyta nya kontakter som är värdefulla i vårt arbete för att utveckla vår kommun, avslutar Ulf.

Publicerad
5 juni 2018
Senast uppdaterad
5 juni 2018
Ansvarig organisation
Miljö