Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Skyltprogram för Östhammars kommun

Skyltar är viktiga och de engagerar. Därför har Östhammars kommun under året tagit fram ett program för hur skyltar för kommunens verksamheter ska se ut och hur det går till när skyltar tas fram, sätts upp och tas ner.

− När vi började med uppdraget insåg vi snart att ett komplett skyltprogram är större än vad vi har resurser att genomföra. Därför valde vi att inledningsvis avgränsa oss till några specifika typer av skyltar och till en avgränsad geografisk plats, säger projektledaren Ulf Andersson.

Platsen blev Östhammars stadskärna och den typ av skyltar som programmet arbetat med i första hand är guideskyltar, fasadskyltar och en informationstavla. Syftet med arbetet har varit att både underlätta för besökare och stärka bilden av Östhammars kommun.

Arbetet har genomförts av en projektgrupp sammansatt av tjänstemän från kommunen spetsat med erfarenhet och kunskap från kommunikationsbyrån Matador. Under arbetets gång har också avstämningar genomförts med både politiken och med en extern referensgrupp.

− Om kommuninvånare och våra förtroendevalda politiker tycker att förslaget till skyltprogram är bra, kan vi gå vidare med andra typer av skyltar på andra ställen i kommunen, säger Ulf Andersson.

Några särskilda resurser finns i dagsläget inte avsatta för detta, men det finns ett förslag till manual, som beskriver hur det skulle kunna se ut och hur en verksamhet ska göra.

Slutresultatet av arbetet kommer att presenteras för politiken under hösten. 

Publicerad
19 juli 2018
Senast uppdaterad
19 juli 2018