Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Skogsbrand i Östhammars kommun

Räddningstjänsten larmades idag vid 13.15-tiden om en brand söder om Hargshamn, vid riksväg 76 i Östhammars kommun. Branden är omringad och beräknas vara under kontroll inom någon timme. Släckningsarbetet beräknas pågå under närmaste dygnet.

Större delen av branden befinner sig inom Norrtäljes kommun. Uppsala, Norrtälje och Östhammars brandpersonal arbetar med släckningsarbetet understödda av helikoptrar från Västerås. Räddningstjänsten på plats meddelar att ingen person är skadad och att man har branden under kontroll. Orsaken till branden är en nedfallen kraftledning från Vattenfall som fattat eld.

Vägen avstängd

Allmänheten uppmanas att hålla sig undan från det brinnande området och respektera polisens avspärrningar för att inte hindra det pågående släckningsarbetet. Riksväg 76 är för tillfället avstängd mellan länsväg 292 och Sanda.

Så ska du göra om du upptäcker en brand

Bränder härjar nu på många ställen runt om i Sverige och det är varning för extrem värme på flera håll. Här är olika tips på hur man bör och kan agera som privatperson vid upptäckt av en brand.

Så ska du göra om du upptäcker en brand

Krisinformation.se

Eldningsförbud

Kontakter

Publicerad
8 augusti 2018
Senast uppdaterad
8 augusti 2018
Ansvarig organisation
Slutförvarsorganisationen