Gå till innehållet

Paviljonger löser akut platsbrist på Österbyskolan

Österbyskolan är för trång. 100 nya platser behövs för att alla barn ska få plats vilket kommer att kräva både om- och tillbyggnation av skolan samt att Folk- och skolbiblioteket flyttar. Under tiden kommer delar av verksamheten att förläggas till paviljonger, som ställs i anslutning till skolan.

I oktober flyttar Folk- och skolbiblioteket från Österbyskolan till den Gamla skolan i Österbybruk. Det kommer att lösa en del av problemet med skolans trångboddhet. För att skapa 100 nya platser kommer skolan dessutom att behöva byggas om och till.

Gemensam dialog

Åtgärderna är ett resultat av de skoldialoger som hölls mellan skolledning, medarbetare och invånare i Österbybruk förra hösten, då olika lösningar för att lösa problemet med en för liten skola diskuterades. Nu har en plan tagits fram som förhoppningsvis innebär att de renoverade och nybyggda lokalerna på Österbyskolan står klara att tas i bruk till höstterminen 2020.
– Det känns bra att vi har en plan och kan se fram emot en lösning, säger Inga-Lill Ericsson, rektor på Österbyskolan.

Den akuta platsbristen på Österbyskolan kommer att lösas med paviljonger, där förskoleklassen och en fritidsavdelning kommer att rymmas från och med höstterminen 2018.

Kontakter

    Publicerad
    2 mars 2018
    Senast uppdaterad
    2 mars 2018
    Ansvarig organisation
    Barn- och utbildningskontoret