Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

På väg mot det bästa företagsklimatet

Ungefär så har det låtit under det senaste året i det samarbete som Östhammars kommun har med Företag i Samverkan och med Partnerskapet för ett bättre företagsklimat. Årets resultat från Svenskt Näringsliv visar att vi är på rätt väg.

Flera saker pekar på att det går åt rätt håll:

  • I början av 2018 kunde vi konstatera att Nöjd-Kund Index (NKI) stärkts inom flera myndighetsområden som möter företagare. NKI mäter företagens nöjdkänsla efter mötet med olika myndigheter.
  • Enkätsvaren i Svenskt Näringslivs Företagsklimatenkät skvallrade också om att de företag som svarat på enkäten vittnade om att både attityder och kommunens agerande blivit bättre när det kommer till kontakt med företagare.

I dag kom ytterligare ett skönt kvitto. Östhammar stiger från plats 256 till plats 251 bland Sveriges alla kommuner i Svenskt Näringslivs ranking.

– Det är en förflyttning i rätt riktning, kommenterar förvaltningschef Ulf Andersson som ansvarar för bland annat näringslivsutveckling och kommunens myndighetsförvaltning gentemot företag.

Det som påverkat resultat mest, sedan föregående år, är företagarnas upplevelser av kommunens upphandlingsarbete, skolans attityder gentemot företagande samt politikers och tjänstemäns attityder. Enkätsvaren sammanfattas på  https://www.foretagsklimat.se/osthammar/ranking. 

–Vi är jätteglada över utvecklingen men långt ifrån nöjda. När vi talar om ”på väg mot det bästa företagsklimatet” menar vi att vi ska erbjuda näringslivet de bästa förutsättningarna vi kan. Och vi kan mycket mer än så här. I dag firar vi med en extra kaka till kaffet. I morgon fortsätter arbetet då vi tillsammans med det lokala näringslivet träffas för ett branschmöte med företagare inom bygg, el och vvs, avslutar Ulf Andersson.

Kontakter

Publicerad
2 oktober 2018
Senast uppdaterad
2 oktober 2018
Ansvarig organisation
Miljö