Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Nytt år och nya föresatser

Nytt år och nya uppfinningsrika tillvägagångsätt för att göra just dig till kund. May Strandberg informerar om vad just du kan tänka på för att inte hamna i dessa fällor.

Uppfinningsrikedomen för att göra dig till kund är stort.  Börja året med att:

  • kontakta spärregistret för telefonförsäljning, Nix telefoni 077-228 00 00. Du kan Nixa din hemtelefon och din mobiltelefon mot sälsamtal. Nixningen gäller i tre år, därefter kommer ett brev om att förnya. Har du gjort det?
  • Ta för vana att avvisa hemförsäljare. Ingår du ett avtal i hemmet, är det bra att veta att du alltid har fjorton dagars ångerrätt vid hemförsäljning! Men det gäller förstås att du har kontaktuppgifter till den som sökt upp dig!
  • Klicka inte på några erbjudanden via nätet, om du inte har läst avtalet noggrant. En gratisvara kopplas så gott som alltid till ett abonnemang.
  • Lämna aldrig ut ditt kontonummer vid ett erbjudande på nätet. Du kan vara säker på att innan du hunnit förstå att du ska betala för något du trodde var gratis, så har pengarna dragits!
  • Planera din ekonomi för året. Konsumentverkets broschyr ”Koll på pengarna” ger värdefulla tips och är ett bra verktyg för att jämföra dina kostnader med Konsumentverkets beräkningar av ett hushålls kostnader. Broschyren finns på kommunens bibliotek, i kommunhusets reception och kan fås hemskickad efter kontakt med mig.

Kontakter

    Publicerad
    2 januari 2018
    Senast uppdaterad
    2 januari 2018
    Ansvarig organisation
    Miljö