Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Nya skolan i Östhammar

Den nya skolan som ska byggas i Östhammar kommer att rymma upp till 600 elever mellan årskurs 4 och 9.

De elever som börjar när skolan är klar hösten 2020 kommer att komma till en ny sorts skola där de inte möts av traditionella klassrum. Istället för fyrkantiga traditionella klassrum finns olika sorters studieplatser och rum som exempelvis dämpar ljudnivån men även tillåter olika sorters lärande. Det kommer finnas möjlighet till ett pedagogiskt upplägg där lärarna lättare kan möta alla elevers behov.

Jag kan förstå oron för att bryta upp från klassrummet, delvis kan det bero på en bild av att alla istället springer runt och ingen har kontroll. Vi måste fortfarande bygga rum, men inte så många likadana. Vi måste ge eleverna häftiga miljöer och olika typer av miljöer som ökar kreativiteten, säger Lisbeth Bodén, Barn- och utbildningschef.

Beslutet att den här skolan skulle byggas är taget av våra folkvalda politiker och även om det handlar om mycket pengar så är det en investering som görs för barnen i Östhammar på grund av att den gamla skolan blivit gammal och sliten. Med grund i de frågor som kommer vid sådana här projekt kommer vårdnadshavare att bjudas in till ett särskilt möte den 18 juni där skolan presenteras ytterligare och det finns möjlighet att ställa frågor.

Vi bygger en trygg skola för alla elever, en skola som ska stimulera till lärande, kreativitet och utveckling av olika förmågor och färdigheter. En skola där man vill vara, säger Håkan Blom, rektor.

Kontakter

Publicerad
18 juni 2018
Senast uppdaterad
18 juni 2018