Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Ny upphandling av Nya skolan i Östhammar

I samband med att nästa fas i projektet inleds väljer kommunen att inte förnya avtalet med byggentreprenören. Istället siktar man på att öppna upp för en ny upphandling för vem som ska få uppdraget att fortsätta bygga Nya skolan.

- Det är naturligt och självklart att vi ser över samarbetet i detta läge när det gäller ett så här stort projekt,  avtalet ger möjlighet till  utvärdering för både beställare och utförare, säger Helen Åsbrink, chef för Tekniska förvaltningen.

Närmast kommer Östhammars kommun att genomföra en ny upphandling som väntas vara färdig i början av 2019. Upphandlingen förväntas dock inte påverka tidsplanen nämnvärt. Bygglov beviljades i slutet av augusti och en invigning är fortfarande planerad till hösten 2021.

Kontakter

Publicerad
7 september 2018
Senast uppdaterad
7 september 2018
Ansvarig organisation
Avfallsenheten
Ämne
Projekt Nya Skolan