Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

”Jag är ödmjuk och taggad inför uppgiften”

Ulf Andersson, nuvarande näringslivschef på Tillväxtkontoret kan komma att leda den nya Samhällsbyggnadsförvaltningen från årsskiftet. Detta om kommunstyrelsen ger klartecken, den 11 september, till förslaget om kommunens nya organisation. Här svarar han på fem snabba frågor om den kommande uppdraget.

Hur känns det att bli chef för samhällsbyggnadsförvaltningen?

− Jag är oerhört ödmjuk och taggad inför att genomföra detta arbete tillsammans med berörda chefer och medarbetare.

Vilka erfarenheter och kunskaper tar du med dig in i din nya arbetsroll?

− De viktigaste erfarenheterna och kunskaperna jag tar med mig är misstag jag begått. Att stapla dem på hög här skulle ta för lång plats, men slutsatsen blir nog ändå att vi alltid blir bättre genom att ta hjälp av varandra och att kommunicera med varandra. 

Vad ser du fram emot mest med din nya tjänst?

− Tveklöst är det att lära känna nya människor och att lära mig nya saker.

Vad vill du uppnå som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen?

− Min avsikt är att kommunen ska vara en proffsig och god partner att ha att göra med. Det är den ingång jag har i det uppdrag som politiken ger oss. För det är våra förtroendevalda som säger åt oss vad som ska göras.

Vilka utmaningar tror du att du kommer stöta på?

− Det vet jag inte. Men den viktigaste framgångsfaktorn är att etablera och stärka tillit: Tillit till oss själva, till vår relation med andra och tillit till organisationen. Jag kommer därför prioritera detta i min roll som chef.                                                     

Publicerad
3 augusti 2018
Senast uppdaterad
3 augusti 2018