Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Nu är anslagstavlan digital

Den gamla anslagstavlan i kommunhusets foajé har ersatts med en digital.

1 januari 2018 trädde den nya kommunallagen i kraft som säger att kommunerna måste ha en digital anslagstavla. Det innebär att kommunens officiella anslagstavla ska finnas på kommunens webbplats.

Bakgrunden till att den fysiska anslagstavlan ersätts med en digital lösning, är en utredning på riksnivå som säger att det finns många fördelar att ha anslagstavlan på webben.

 – I utredningen har man kommit fram till att det här ökar tillgängligheten och rättssäkerheten, säger Inger Modig Lind, kommunjurist på Östhammars kommun.

Hoppas att fler ska hitta information

På Östhammars kommuns digitala anslagstavla finns sådant som enligt lag måste vara med där. Det handlar om kungörelser och justerade protokoll.

– Jag hoppas att fler ska hitta till protokoll, kallelser och kungörelser som vi publicerar på webben, säger Rebecka Modin, nämndsekreterare vid socialförvaltningen, som är en av dem som tagit fram den nya anslagstavlan.

Här hittar du kommunens digitala anslagstavla.

Publicerad
15 januari 2018
Senast uppdaterad
15 januari 2018
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret