Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Detaljplan för Öregrunds hamn ute på granskning

Förslag till ny detaljplan ställs ut i sommar mellan 4 juli-15 augusti

Östhammars kommun arbetar med att ta fram en ny detaljplan för Öregrunds hamn. Syftet är att göra hamnområdet mer tillgängligt för allmänheten och för verksamheterna där. Planen syftar även till att bereda plats för fler båtar i hamnen och att förstärka skyddet av hamnen vid hårt väder. Intentionen är att få till stånd utveckling och att samtidigt bevara Öregrund som den skärgårdsstad den är i dag.

 

Förslaget till ny detaljplan ställs ut på granskning under perioden 4 juli–15 augusti 2018. Ett drop-in möte med möjlighet att ställa frågor kommer också att hållas den 8 augusti, kl 17:00–20:00, kommunhusets kafeteria i Östhammar. Medverkar gör tjänstemän som är involverade i planarbetet samt Bygg-och miljönämndens ordförande.

 

Ärendet med att arbeta fram en ny detaljplan för Öregrunds hamn startade 2012. Förslaget har reviderats i enlighet med de politiska diskussioner som har förekommit i ärendet. Beslut om antagande är planerat till december 2018.

 

Planhandlingarna för detaljplanen hittar du på sidan www.osthammar.se/detaljplaner

 

 Öregrunds hamn

 Plankarta för Öregrunds hamn

 



Samtidigt i Öregrund
▪ Trafikverkets åtgärdsvalsstudie för trafiken som går genom Öregrund fram till färjeläget i Öregrund. Framkomligheten och trafiksäkerheten där är en utpekad brist i länstransportplanen för Uppsala län år 2014–2025. Läs mer på:
https://www.trafikverket.se/nara-dig/Uppsala/Atgardsvalsstudier-i-Uppsala-lan/atgardsvalsstudie--oregrund/

▪ EU-projektet Smart Marina som syftar till att modernisera och förbättra standarden i Östersjöns småbåtshamnar, göra hamnarna mer kostnadseffektiva och mer synliga internationellt. Läs mer på: http://www.smartmarina.se/

Publicerad
4 juli 2018
Senast uppdaterad
4 juli 2018