Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Bevattningsförbudet i Östhammar upphör den 1 oktober

Grundvattenläget ser ut att förbättras och vi lättar nu på bevattningsförbudet i Östhammars kommun

Nyhet från Gästrike vatten:

Sommaren har som bekant varit varm och torr, vilket orsakade stora problem för vattenförsörjningen i flera av våra kommuner inom Gästrike Vatten. Vattenförbrukningen steg mycket över det normala och våra vattenverk fick problem med att leverera den mängd vatten som krävdes ut i ledningsnäten. På grund av detta tvingades vi införa restriktioner vad gällde vattenanvändningen, i form av såväl datumbevattning som totalt bevattningsförbud.

Läcklagning och boendes sparsamhet ger effekt
Särskilt allvarligt har läget varit i Östhammars kommun där vi under hela sommaren har haft  bevattningsförbud. Grundvattennivåerna i Östhammar är fortsatt låga och kan komma att sjunka ytterligare något innan höstens påfyllning startar under oktober-november månad.

Vi kan dock konstatera att vårt arbete med att laga och täta läckor i Östhammar har fått goda effekter. Detta, tillsammans med att de boende i kommunen ansträngt sig för att spara vatten, gör att vi kan häva bevattningsförbudet från och med den 1 oktober.

Tack till alla boende!
Vi är mycket tacksamma för att så många boende har hörsammat vår vädjan att spara vatten. Det har varit till stor hjälp! Även om vi nu går över till ett mer normalt läge så vill vi uppmuntra boende och besökare att tänka på att vara fortsatt vattensmart.

Mer information hittar du på Vattenrapporten »

Publicerad
1 oktober 2018
Senast uppdaterad
1 oktober 2018
Ämne
Gästrike Vatten AB