Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Ett jubileumsår för Östhammars stad

Den 25 mars 2018 är det 650 år sedan Östhammars stad fick sina stadsprivilegier förnyade av Albrekt av Mecklenburg. Vi tar tillfället i akt att lyfta fram stadens historia och samtidigt reflektera över vår samtid och vart vi är på väg.

Jubileumsfirandet startar den 25 mars med en familjedag med våfflor, fiskdamm, skattjakt, musikunderhållning och uteaktiviteter i parken vid Källör. Därefter arrangeras ett stort antal aktiviteter under det sex månader långa jubileumsfirandet, som avslutas i september med Framtidsveckor i Kulturhuset Storbrunn.

Invigning av Rådhustorget

Under våren arrangeras en fisketävling och en mässa med temat hav, fiske och fritid på Sjötorget. Här genomförs även ett konstprojekt tillsammans med barn, som ska resultera i ett nytt konstverk i parken vid Källör. I maj genomförs Stadsloppet för 39:e året i rad och den sista helgen i maj är det Albrektsmässa, där Östhammars stads 650-firande uppmärksammas med artistuppträdande och jubileumsmiddag. Samma helg invigs Rådhustorget med tårta och familjeevenemang. Dick Harrison, författare och historieprofessor, kommer för att berätta om kungarnas och pestens tid i det medeltida Östhammar. En ny digital ljudpromenad invigs, där du kan höra berättelser från förr och hur det lät på gatorna i staden för 100 år sedan.

Kulturfestival och mycket mer

I juni hålls Östhammars Kulturfestival med inslag av bland annat sagofigursparad, action painting, cirkus, dans och musik. Senare i juli blir det hemvändardag och visning av vattentornet och i slutet av sommaren genomförs Summer Camp och Cup Scandinavia i Kettlebells.

Vid Socitetshuset Källör hålls en riktig kurortsdag med fotbad, fotmassage, yoga och gympa. Här kan du lyssna på brunnsmusik och låna sekelskifteskläder för att fotografera dig framför en av fotograf Skötsner-Edhlunds kulisser.

Plats för fler

Många aktiviteter och evenemang är fortfarande i ett planeringsstadium, vilket kan betyda eventuella ändringar i programmet.

Har du ett evenemang som passar in i firandet? Kontakta Lisa.Karm.Togo@osthammar.se senast den 1 mars.

Kontakter

Publicerad
5 januari 2018
Senast uppdaterad
5 januari 2018
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa
Ämne
Östhammar 650