Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Svar på frågor om utskickade inkassobrev

Östhammars kommun har de senaste dagarna skickat ut inkassokrav på obetalda fakturor. Dessvärre har det blivit fel då det inte framgår av inkassosokravet vilken faktura det avser. I vissa fall har också inkassokrav gått ut på fakturor som kunden har betalt.

Östhammars kommun kommer att kontakta de kunder som fått inkassokrav och informera om vilken faktura det avser eller om inkassokravet är felaktigt.

Det har utryckts farhågor att inkassokrav med automatik medför att mottagaren får en betalningsanmärkning eller hamnar hos Kronofogden. Så är inte fallet utan det krävs ytterligare åtgärder innan det går så långt.

Vi beklagar det inträffande och ber om ursäkt för den olägenhet det orsakat.

Kontakter

Publicerad
8 februari 2017
Senast uppdaterad
8 februari 2017
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret