Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Snabbladdningsstation för elbilar invigd i Öregrund

Genom ett samarbetsprojekt mellan Vattenfall, SKB Näringslivsutveckling och Östhammars kommun är nu den första av två snabbladdningsstationer färdig och invigd vid hamnen i Öregrund.

Den andra laddstationen, som placeras i Östhammar, beräknas vara klar efter sommaren.

– Laddningsstationerna är viktiga för såväl våra kommuninvånare, vår besöksnäring och för vår strävan att minska utsläppen av klimatpåverkande gaser. Kommunen satsar också på egna elbilar och en snabbladdningsstation gör att bilarna kan nyttjas mer effektivt, säger Marcus Jakobson, energi- och klimatstrateg på Östhammars kommun.

– På SKB Näringslivsutveckling ser vi dessa två stationer som en ökad attraktion som nu möjliggör en resa med elbil efter kusten på väg 76. Man kan ladda sin bil på någon av de två stationerna samtidigt som man fikar eller äter en bit mat, ser den fina miljön och vill återkomma säger Jörgen Lönnies, SKB Näringslivsutveckling.

Publicerad
2 juni 2017
Senast uppdaterad
2 juni 2017
Ansvarig organisation
Slutförvarsorganisationen