Gå till innehållet

Richard Boman ny rektor på Öregrunds och Gräsö skola

Richard Boman är från maj i år ny rektor på Öregrunds och Gräsö skola. Han har tidigare varit rektor för Försvarets tolkskola och har arbetat inom Försvarsmakten och Polisen.

Richard presenterar sig själv: 

Mitt namn är Richard Boman och jag är den nya rektorn på Öregrund-Gräsö skolor.

Jag tycker det ska bli roligt, stimulerande och spännande att börja mitt nya jobb och få lära känna mina nya medarbetare och alla barn med sina vårdnadshavare. Tillsammans hoppas jag att vi ska fortsätta att utveckla vår skola till att vara trygg, lärorik och rolig att komma till.

Mina rötter har jag i Örebro. Där växte jag upp med idrott som ett av mina största intressen. Under mitt yrkesliv så har mina arbeten gjort att jag har bott på många olika ställen, både i Sverige, men också utomlands. Jag är glad att jag nu kommer att slå mig till ro i Öregrund. En plats som har allt det jag tycker att man behöver för att trivas och utmanas till en aktiv vardag och fritid.

Jag har fått min akademiska pedagogiska utbildning i Försvarsmakten och har arbetat inom flera olika verksamheter, bl.a. som rektor vid Försvarets tolkskola.

Vidare har jag arbetat som chef och ledare för både större och mindre organisationer både i det vardagliga arbetet, men även i insatsområden utomlands. Jag har mångårig erfarenhet av verksamhetsutveckling och med att leda organisationer i förändring. 

Jag lämnar mitt nuvarande arbete, inom Polismyndigheten, som polismästare i region Bergslagen för att jag söker nya utmaningar inom ett nytt område. Ett område som jag tycker är viktigast av allt, nämligen barn och ungdomars skola och utbildning.

Som person är jag nyfiken, omdömesfull och orädd. Jag tror på att vi som människor är starkare tillsammans, än som enskilda individer. Att fortfarande få spela hockey, åka båt och att umgås med mina nära, och vänner, gör mig glad och lycklig.

På fritiden renoverar jag mest huset i Öregrund, en evighetsuppgift som nu måste påskyndas eftersom det blir mitt permanentboende inom kort.

När jag nu tillträder som rektor i maj 2017 känner jag mig ödmjuk inför min nya roll och min nya arbetsplats.

Publicerad
1 mars 2017
Senast uppdaterad
1 mars 2017
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret