Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Kommunen satsar på utökad bemanning av sjuksköterskor

Östhammars kommun utökar nu sin grundbemanning med fem nya sjukskötersketjänster, vilket innebär 25 procent fler sjuksköterskor i kommunen. Det är en satsning som sticker ut. Den utökade grundbemanningen av sjuksköterskor innebär goda förutsättningar att kunna må bra på jobbet och göra ett gott arbete. Målet är att sjuksköterskorna ska kunna ha tid att arbeta med planering, stöd och utbildning samt kunna etablera en bra patientkontakt.

Att jobba som sjuksköterska är ett ansvarsfullt uppdrag. Då är tid, arbetsro och ett väl fungerande lagarbete viktiga faktorer för att möjliggöra ett kvalitativt och metodiskt arbete. I Östhammars kommun är sjuksköterskornas uppdrag tydligt och de är delaktiga i utformningen av de olika verksamheterna. Gemenskap, ledarskap och kompetensutveckling är några av de saker som lyfts fram som fördelar med att jobba här. En fin arbetsmiljö och bra arbetstider är också utmärkande i sammanhanget. I Östhammars kommun jobbar sjuksköterskorna endast tre kvällar och en helg på ett sexveckorsschema.

Några röster om att jobba som sjuksköterska i Östhammars kommun:

"Fördelen med att jobba som sjuksköterska är de varierande arbetsuppgifterna. Jag arbetar både självständigt och i team kring den enskilde patienten. Som sjuksköterska lär jag känna mina patienter väl och utvecklar förtroendefulla relationer. Jag arbetar i nära samarbete med omvårdnadspersonalen och har dessutom ett väldigt bra schema."

 Jenny Karlsson, sjuksköterska på Lärkbacken i Gimo

 

"Att arbeta på hemmaplan är en förmån och trygghet då det blir nära till hem och familj. Att vara sjuksköterska innebär ett meningsfullt arbete med många valmöjligheter. Jag har fått möjlighet att kombinera två arbetsplatser i kommunen och därmed även olika arbetstider, vilket ger mig variation och utvecklingsmöjligheter."

Madelene Karlsson, sjuksköterska på närvårdsenheten och på närsjukvården i Östhammar

 

Vill du veta mer om hur det är att jobba som sjuksköterska i Östhammars kommun?

Ring och prata med Madelene på tel 0173-860 62 eller Jenny på 0173- 868 07.

Publicerad
3 juli 2017
Senast uppdaterad
3 juli 2017
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret