Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Koka vattnet i Österbybruk och Dannemora

Gästrike Vatten rekommenderar dig som bor och är i Österbybruk och Dannemora att koka det kommunala dricksvattnet som ska användas till mat och dryck.

Efter omfattade regnmängder i området har Gästrike Vatten fått en försämrad kvalitet på vattnet i dricksvattenbrunnar vid vattenverket i Österbybruk. Som en försiktighetsåtgärd rekommenderas att du som bor och är i Österbybruk och Dannemora  tillsvidare kokar det dricksvatten som du använder till mat och dryck.

Se karta över området och vattentankar här »
Nu finns det även en vattentank i Dannemora, vid Gruvlokalen/Hembygdsgården.

  • Du som bor och är i Österbybruk och Dannemora ska koka det kommunala kranvattnet som du ska använda till dryck eller matlagning.
  • Du kan fortsätta duscha, tvätta och diska som vanligt.
  • Om har frågor om hälsa och vård kan du kontakta Vårdguiden 1177. Så snart vi har ny infomation om lägesbilden uppdateras Gästrike Vattens webbsida, se länk nedan.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Gästrike Vattens kundservice på telefon 020 -37 93 00 eller via mejl info@gastrikevatten.se. 

Följ händelseförloppet via Gästrike Vattens hemsida

Publicerad
23 oktober 2017
Senast uppdaterad
23 oktober 2017