Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Hurra vi vann! - Östhammars kommun blev årets arbetsgivare

Bland tio finalister korades i går, måndag, Östhammars kommun till vinnare av det prestigefulla hållbarhetspriset Visa vägen. Ett pris som Samhall årligen delar ut till den arbetsgivare och den eldsjäl som har gjort allra mest i Sverige för personer med funktionsnedsättning.

– Jag är i chock. Jag trodde aldrig att vi skulle vinna. Det finns så många andra värdiga vinnare som gör viktiga saker, säger Carina Kumlin, vård och omsorgschef på Östhammars kommun, som tog emot priset inför över 800 personer på Rival i Stockholm.

Juryns motivering lyder ”Östhammars kommun har uppvisat både nytänkande och engagemang inom ett område med högt ställda krav. Genom att tänka långsiktigt har de utmanat såväl strukturer som fördomar och öppnat sina arbetsplatser i välfärdens kärna för personer med olika kompetenser och bakgrunder. Därmed visar de vägen mot en mer inkluderande arbetsmarknad.” I år var det 146 arbetsgivare som nominerades inom kategorin Årets arbetsgivare.

Ändring i lagen - en möjliggörare

– Det som gjorde att vi vann är att vi med stöd av ändring i upphandlingslagen, från i år, kunde reservera upphandlingen för hemtjänster till utförare som lever upp till krav om social och yrkesmässig integration. Vi var bland de absolut första som använde oss av den möjligheten, säger Carina.

Detta innebär att Samhall får fortsätta sköta servicetjänsterna tvätt, städ och inköp till brukare av hemtjänst.

Många vinnare

– Vi har haft ett samarbete med Samhall under många år och förutom att brukarna är mycket nöjda ger det oss också möjligheten att frigöra tid för undersköterskor att fokusera på den medicinska vården. Det blir en win-win situation som gynnar oss alla.

– Att vi fått priset både stärker och bekräftar oss om att vi är på rätt väg. Det här är verkligen det högsta betyg man kan få, säger Carina.

Läs mer på Visa-Vägen

Kontakter

Publicerad
21 november 2017
Senast uppdaterad
10 september 2018
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret