Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Hjälp våra sopåkare att komma åt er soptunna

På vintern kan det vara svårt för våra sopåkare att komma fram till er soptunna, men om ni hjälper oss på vägen blir vårt jobb mycket lättare.

Se till att vägen fram till soptunnan är snöröjd för en lastbil och sandad om det är halt. Skotta bort snön framför och på sopkärlet så sophämtaren lätt kan rulla fram kärlet till bilen.

Under vintern finns det risk att soporna fryser fast och framförallt matavfall, de är inte något som sophämtarna ansvarar för. För att undvika fastfrysning kan du tänka på att låta matavfallet rinna av innan det läggs i påsen och klämma fast påsen i locket så den kan frysa och ramla ner när nästa påse ska slängas.

Kontakter

Publicerad
10 januari 2017
Senast uppdaterad
10 januari 2017
Ansvarig organisation
Avfallsenheten