Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Elever på Edsskolan vann filmtävling om EU

Walter Nyquist, Mateo Löfberg, Adam Kastberg och Philip Johansson som går i fjärde klass på Edsskolan vann i förra veckan Universitets- och högskolerådets filmtävling EU-minuten i konkurrens med 120 andra bidrag.

För att uppmärksamma Europadagen den 9 maj anordnade Universitets- och högskolerådet EU-minuten: En filmtävling för elever i grundskolans årskurs 1-9 och i gymnasieskolan. Tävlingen gick ut på att eleverna, individuellt eller i grupp, gör en kortfilm om vad man tycker att EU står för.

- Jag såg tävlingen när jag läste om EU och frågade om det var några i klassen som ville göra ett försök att få ihop en film på elevens val. Jag tyckte det var ett bra sätt att visa att vi pratar mycket om det som EU står för. Speciellt gemenskap , samhörighet och tillsammansarbete, säger Margaretha Rahm Jansson, lärare på Edsskolan.

Priset på 10 000 kr kommer att överlämnas av handelsministern Ann Linde i Stockholm. Pengarna ska gå till en studieresa för alla fyror på Edsskolan. 

- Att vi skulle vinna hade vi inte en tanke på! Killarna, klasskompisarna och vi lärare blev storförtjusta och överraskade, berättar Margaretha Rahm Jansson.

Se filmen här

Publicerad
2 maj 2017
Senast uppdaterad
2 maj 2017
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret