Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Återvinningsstation flyttas i Österbybruk

Återvinningsstationen på Dannemoravägen i Österbybruk i Östhammar flyttades den 2 oktober för att förbättra trafiksituationen på platsen. Stationen har flyttats till Eknäsvägen.

Den nya stationen är målad i Österbygult och smälter fint in i omgivningen.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och hoppas att den nya placeringen ska ge bättre tillgänglighet för våra återvinnare, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). 

På FTI:s hemsida hittar återvinnare enkelt en återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig. Där ser man också när en station töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

För allmän information om avfall och källsortering, se www.sopor.nu

Läs hela pressmeddelandet från FTI 

Publicerad
9 oktober 2017
Senast uppdaterad
9 oktober 2017
Ansvarig organisation
Avfallsenheten