Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Anrik skylt renoveras

Neonskylten vid Storbrunn demonteras i helgen, för att renoveras.

Nu ska den gamla neonskylten på Storbrunn i Östhammar tas ned. Men inte för gott, skylten ska renoveras. Neonrören med gas ska bytas till LED-dioder. LED-dioder som är ingjutna i en speciell utskuren akryl för att få den rätta neonkänslan, en teknik som minskar behovet av underhåll samt ger en låg energiförbrukning.  Det ursprungliga utseendet och känslan i skylten förändras dock inte.

För uppdraget har företaget Focus Neon, som är en av Skandinaviens marknadsledande leverantör av skyltar, anlitats.
– De har flera välrenommerade projekt bakom sig, bland annat har de renoverat skyltarna på Nordiska Kompaniet (NK) och Grand Hotel i Stockholm, säger Susanna Westman, kultur och fritidschef.

Storbrunn, som är ett hus byggt i funkisstil, ägs av Östhammars kommun. Det byggdes 1935 och sannolikt har skylten prytt fasaden sedan dess.  Just nu pågår en om- och tillbyggnation av fastigheten som ska bli ett centrum för kreativa aktiviteter och en mötesplats för alla i Östhammars kommun. Det nya kulturhuset kommer bland annat att rymma bibliotek och biosalong. Det ska stå klart till sommaren 2018.

Publicerad
26 oktober 2017
Senast uppdaterad
26 oktober 2017