Gå till innehållet

Snöfall och vind – SMHI varnar för trafikproblem - Varning för kraftigt snöfall från onsdag kväll. Snön kan skapa besvärliga vägförhållanden, särskilt i kombination med frisk vind som riskerar att orsaka drivbildning. Följ aktuella väderprognoser på SMHI:s hemsida

Utvecklingspriset 2016: Årets vinnare skapar utveckling genom buntband, kultur och ledarskap

Östhammars kommuns utvecklingspris uppmärksammar, premierar och uppmuntrar framgångsrikt utvecklingsarbete inom vår kommunala verksamhet. I år har vård och omsorg utmärkt sig då alla årets pristagare arbetar i verksamheten. Kommunfullmäktiges presidium överlämnar priset den 13 december på Bruksgymnasiet i Gimo.

Utvecklingspriset är en utmärkelse till en eller flera verksamheter eller personer, som med utveckling och handlingskraft i fokus, har åstadkommit förenkling, förnyelse och förbättring till nytta för kommunens medborgare.

Och vinnarna är…

Kristina Westerberg Pettersson

Prissumma 15 000 kr som kan disponeras fritt av pristagaren.

Motivering:
Med en kreativ och enkel lösning visar Kristina Westerberg Pettersson, undersköterska vid Parkvägens äldreboende i Österbybruk, hur ett buntband kan förändra och förnya ett invant arbetssätt.

Genom individuella lösningar som utgår från den enskildes behov och önskemål höjs kvalitén inom vård och omsorg. Sedan oktober 2016 har Kristinas lösning dessutom blivit ett lärande exempel som sprids nationellt via Socialstyrelsens publikationer.

 

Eva Andersson

Prissumma 5 000 kr som kan disponeras fritt av pristagaren

Motivering:
Som enhetschef vid Parkvägens äldreboende, visar Evas ledarskap hur en uppmuntrande och stödjande kultur skapar goda förutsättningar för verksamhetsutveckling på det lokala planet.

 

Medarbetarna på Edsvägen 16 och Maria Ek, socialt ansvarig samordnare.

Prissumma 20 000 kr som kan disponeras fritt av verksamheten.

Motivering:
Genom sitt engagerade arbete med kultur i vården skapar Edsvägens medarbetare tillsammans med Maria Ek, socialt ansvarig samordnare, ett strukturerat arbetssätt för att göra kulturen mer tillgänglig för äldre och funktionshindrade. Resultatet av det genomförda utvecklingsarbetet ökar förståelsen för hur kultur i vården bidrar till hälsa och välbefinnande för de äldre. Arbetet visar också på styrkorna med att samarbeta över förvaltningsgränser och tillsammans med vårt omgivande samhälle.

 

Samarbete över förvaltningsgränserna

– Det är oerhört positivt att på det här sättet kunna uppmärksamma goda utvecklingsinsatser inom kommunen och juryn var helt enhällig i beslutet att utse årets pristagare, berättar Linn Sunnelid, chef Lednings- och verksamhetsstöd och juryns ordförande.

Linn lyfter också fram samarbetet över förvaltningsgränserna inom kultur i vården där såväl kultur- och fritidsförvaltningen som barn- och utbildningsförvaltningen är involverade:

– Här har vi ett fint exempel på nyttan av att samarbeta mellan förvaltningarna. Det vill vi se ännu mer av i framtiden!

Jury och kriterier

Juryn som har utsett pristagarna är representanter från samtliga kommunens förvaltningar. Juryn var enhällig i beslutet.

Peter Nyberg, kommundirektör

Lisbeth Bodén, Barn- och utbildningschef

Håkan Dahlqvist, Socialchef

Lena Hellström, Kultur- och fritidschef

Charlotte Köhler, Bygg- och miljöchef

Dan Malmberg Jansson, IT-chef

Linn Sunnelid, chef Lednings- och verksamhetsstöd

Kriterierna för priset är att processen ska ha initierats utifrån medborgar-/brukarbehov, processen ska vara kopplad till ett eller flera av kommunfullmäktiges mål och till vår värdegrund. Förbättringsarbetet ska dessutom vara dokumenterat och möjligt att på sikt tematiseras.

Publicerad
30 november 2016
Senast uppdaterad
30 november 2016