Gå till innehållet

Utbildningarna på Forsmarks skola flyttas till Bruksgymnasiet

Forsmarks kraftgrupp har beslutat att avveckla sin verksamhet på Forsmarks skola, därför kommer de utbildningar som ges på skolan att flytta till Bruksgymnasiet i Gimo från nästa läsår.

Forsmarks skola är en kommunal gymnasieskola som drivs av Forsmarks kraftgrupp. De senaste åren har skolan gått med förlust, vilket tillsammans med ökande krav på lönsamhet har lett till att Forsmarks kraftgrupp (FKA) tagit beslut om att avveckla sin verksamhet på skolan. Enligt Lisbeth Bodén, chef för Barn- och utbildningsförvaltningen, kan kommunen inte ta över driften av Forsmarks skola.
- Vi tittade i utredningen på flera olika alternativ och vi har haft en tät dialog med FKA men vi kom till slut fram till att vi inte kan ta över skolan som den ser ut idag. Det finns till exempel stora behov av att rusta upp lokalerna och vi tror inte att vi kan hitta någon annan aktör som kan tänka sig att driva skolan, säger hon.

Alla elever som går på Forsmarks skola idag och som inte fullföljt sin utbildning innan verksamheten avvecklas kommer att erbjudas plats på Bruksgymnasiet i Gimo, även de elever som kommer från andra kommuner än Östhammar.
- FKA har lovat oss att de elever som inte kan ta bussen till Gimo kommer att få boende på plats i Gimo under deras utbildning. Vi ser det som vårt uppdrag nu att se till att alla elever från Forsmarks skola får en så likvärdig utbildning som möjligt, på Bruksgymnasiet som den de hade fått på Forsmarks skola, säger Lisbeth Bodén.

Den personal på Forsmarks skola som är anställd av kommunen kommer att erbjudas andra tjänster inom kommunen.
- Vi kommer att träffa personalen, elever och vårdnadshavare på torsdag nästa vecka i Forsmark för att prata om hur vi gör den här förändringen så bra som möjligt, säger Lisbeth Bodén.

Publicerad
15 november 2016
Senast uppdaterad
15 november 2016
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret