Gå till innehållet

Up and running- Etapp ett i Socialförvaltningens nya verksamhetssystem igång

Nu har socialförvaltningen för första gången använt sig av det nya verksamhetssystemet i skarp drift för kommunens invånare. Vuxenenheten på Individ- och familjeomsorgen är först ut och handlägger nu försörjningsstödet med hjälp av det nya systemet.

Projektet som kallas TAKT är indelat i tre etapper, där vuxenenheten är först ut att använda systemet i sin verksamhet. Nästa etapp omfattar barn- och ungdomsenheten som ska vara igång med systemet vid årsskiftet 2016/2017.

I den sista etappen kommer enheten för vård och omsorg att införa systemet i sin verksamhet. Det sker stegvis under 2017 för att vara helt implementerat vid årsskiftet 2017/2018.

 

Många fördelar med det nya verksamhetssystemet

Med det nya systemet blir handläggarnas och utförarnas processer kvalitetssäkrade och lika. Systemet erbjuder processtöd i användandet vilket gör att möjligheterna att göra på olika sätt försvinner och den interna kompetensen ökar.

– Eftersom systemet är en webbapplikation med säker inloggning kan medarbetarna logga in var helst de befinner sig, förutsatt att det finns en internetuppkoppling. Det gör att handläggare och utförare kan arbeta mobilt och dokumentera på plats. Det kommer att bidra till en säker och korrekt dokumentation och dessutom frigöra en tid som idag går åt till resor till en specifik plats för att kunna göra dokumentationen, säger Håkan Dahlqvist, socialchef Östhammars kommun.

Kontakter

    Publicerad
    28 oktober 2016
    Senast uppdaterad
    28 oktober 2016
    Ansvarig organisation
    Omsorgskontoret