Gå till innehållet

Tyck till om Rådhustorgets framtid!

Nu har två förslag om Rådhustorgets framtid tagits fram efter samråd och samtal med referensgruppen och allmänheten. Välkommen att lämna dina synpunkter på förslagen!

Datumet för att lämna in kommentarer är passerat och blanketten för inlämning av kommentarer är därför inte längre tillgänglig.

Rådhustorget ska nu göras om för att bli än mer attraktiv för alla att besöka och vara på hel året om. Med ett attraktivt torg kommer fler att vilja vara i centrala Östhammar och även besöka våra butiker och restauranger vid och i närheten av torget.

Vad som startade upp arbetet med att göra torget mer attraktivt är de 1,2 miljoner kronor som Margareta Blomqvist testamenterat till Östhammars kommun för att kulturella utsmyckningar i centrala Östhammar. 

Beslut togs av kommunstyrelsen hösten 2015 att ge konstnären Eva Fornåå i uppdrag att utveckla och utveckla skissförslaget Mellan havet och skogen som en del av en helhetslösning för Rådhustorget.

En referens grupp bildades av representanter från bland annat handeln, boende, bostadsrättsföreningar, turismorganisationer, föreningsliv och Östhammars stadsråd.
Referensgruppen har med sitt bidrag varit ett stort stöd för kommunen i arbetet med att ta fram förslag till en helhetslöning för torget.

Kommunens anlitade landsskapsarkitekter från ÅF, har med stöd från referensgruppens underlag och i samtal med Eva Fornåå tagit fram ett par förslag till helhetslöningar av torget. Ett är med bilparkering och ett är utan bilparkering.

Nu är det dags att tycka till så att torget blir bra för så många möjligt. Vi vill veta vad du tycker du om förslagen! Fram till och med den 16 oktober kan du lämna dina synpunkter i formuläret här nedan.

Ritningar och beskrivningar finns i länkarna längst ned på sidan och på alla kommunens bibliotek.

Vi kommer att sammanställa dessa och lämna över dem till kommunstyrelsen som tar beslut i frågan den 29 november.

Relaterade länkar:

Blädderbar version att läsa på webben (behöver inte laddas ned):

Ritningar och beskrivningar av Rådhustorgets två utformningsförslag

 

Nedladdningsbara versioner:

Kort version: Ritningar och beskrivningar av Rådhustorgets två utformningsförslag 

Lång version: Ritningar och beskrivningar av Rådhustorgets två utformningsförslag

__________________________________________________________________________

Lämna dina synpunkter om Rådhustorgets framtid här:

 

Publicerad
6 oktober 2016
Senast uppdaterad
7 oktober 2016
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa