Gå till innehållet

Svenskt Näringsliv förväntar sig mer av Östhammar

Svenskt Näringsliv släppte under förmiddagen resultatet från 2016 års företagsklimatenkät.

Östhammars kommun följer enkätresultatet nära och arbetar aktivt såväl internt som i partnerskap med näringslivet för att utveckla förutsättningarna för näringslivet.

- Därför är det förstås en besvikelse när resultatet inte blir bättre än föregående år, säger Näringslivschef Ulf Andersson i en kommentar.

Av enkätsvaren kan utläsas att de 109 svarande företagen inte upplever att utvecklingen gått åt rätt håll. Mest kritiska är företagen inom områdena kompetensförsörjning och upphandling – där de sammantaget inte skattar förutsättningarna som godtagbara.

Minst kritiska är företagen på områden som handlar om attityderna till företagande.

- Enkätresultatet förstärker bilden av att företagen efterlyser mer av leverans i sina kontakter med kommunen, avslutar Ulf. Vi kommer diskutera enkätresultatet både i kommunledningen och i vårt partnerskap för att identifiera vad vi kan lära och förbättra.

Bland de åtgärder som genomförts senaste tiden för att förbättra företagsklimatet finns genomförandet av Tillväxtstrategin. Insatserna i Tillväxtstrategin omfattar bland annat bredbandsutbyggnad, tillkomst av nya bostäder, utbyggnaden av länsväg 288 och det kommuninterna arbetet med att höja servicenivån.

Läs mer om Tillväxtstrategin här.

Hela enkätresultatet finner du på Foretagsklimat.se

Kontakter

Publicerad
24 maj 2016
Senast uppdaterad
24 maj 2016
Ansvarig organisation
Miljö