Gå till innehållet

Svar på Öppet brev

Svar på Öppet brev till Kommunstyrelsen och Tillväxtkontoret, med anledning av Välkomstskyltning.

Till Hans Lindström, Håkan von Platen, Jörgen Karlsson, Jan Stanje och Claes Meuller.

Först och främst vill jag tacka för ert engagemang. Utan lokalt engagemang – ingen lokal utveckling.

Jag konstaterar att det är er upplevelse att ”det mesta verkar ha gått fel”. Det är inte den bild jag får i mina samtal med företagarförenigar och utvecklingsgrupper i kommunen.

Samtidigt är det lätt att inse att skyltning av det här slaget kan uppfattas på många olika sätt. Det var just därför processen med utformningen av välkomstskyltarna var så omfattande, med en öppen tävling och ett långdraget juryarbete där både företagarföreningar och utvecklingsgrupper involverades. Jurygruppens engagemang var mycket stort under hela processen och det jag hör nu är att de gillar sättet på vilket de varit delaktiga.

Det finns delar i resultatet som kan utvecklas ytterligare, det är vi alla överens om. Men överlag får jag uppfattningen att skyltarna uppfattas som unika med möjlighet att bli just ett sådant igenkännande landmärke vi hoppades när idé-& designtävlingen utlystes.

Det ska tilläggas att arbetet med skyltarna inte är avslutat. Alltjämt återstår delar, som vi tillsammans med utvecklingsgrupper och företagarföreningar, arbetar med.

Vi tar med oss era synpunkter in i det fortsatta arbetet och välkomnar er in i exempelvis utvecklingsgruppernas arbete.

 

Med vänlig hälsning

Ulf Andersson

Chef Tillväxtkontoret

Publicerad
2 juni 2016
Senast uppdaterad
2 juni 2016