Gå till innehållet

Nytt samarbete med Human Bridge för klädinsamling

Nu kan du hitta de gröna containrarna på återvinningscentralerna i Alunda, Österbybruk, Öregrund och Östhammar.

Torr och ren textil – ja tack

I containrarna kan du lämna både hela och trasiga kläder, sängkläder, handdukar och hushållstextilier. Du kan också lämna hela skor, handväskor och accessoarer.

Tänk på att det du lämnar in ska vara torrt och rent.

Madrasser, mattor och plastmaterial– nej tack

I containrarna kan du inte lämna madrasser, plymåer, mattor, kuddar, små tygrester, trasiga paraplyn, trasiga skor, trasiga regnkläder (består av plastmaterial) eller trasiga skinnkläder (organisk hud).

Kläder går till försäljning eller hjälpsändningar

En del av de kläder som lämnas går till försäljning i Lindra Second Hands butiker. Human Bridge förser också second handverksamheter i Östeuropa med textilier för försäljning. Lämpliga kläder används i katastrofinsatser eller går vidare i olika hjälpsändningar till behövande främst i Afrika och Östeuropa. Allt överskott vid försäljning av textilier går till biståndsinsatser. Det som inte är i skick att skänka eller sälja återvinns på olika sätt.

Snart också på en återvinningsstation nära dig

Containrarna från Human Bridge ersätter de tidigare insamlingsmöjligheter för textilier vi har haft för Myrorna. Vi arbetar på att få till en samarbetspartner framöver som kan ta emot möbler och andra föremål. 

Publicerad
28 april 2016
Senast uppdaterad
28 april 2016