Gå till innehållet

Ny friskvårdssatsning

Kultur- och fritidsnämnden vill satsa mera på friskvård riktad till personer med funktionsnedsättning, barn, unga och äldre. Det är anledningen till att kommunen inte ska bedriva egna gruppträningspass från och med hösten 2017.

Kultur- och fritidsförvaltningen genomför idag gruppträningspass för kommunens invånare i Östhammar och Gimo. Cirka 450 personer i åldern 25 – 45 år deltar i passen varje år. Denna verksamhet stöttar kommunen med 450 000 kr per år. Dessa pengar vill kultur- och fritidsnämnden istället rikta till friskvårdsinsatser för personer med funktionsnedsättning, barn, unga och äldre. Kultur- och fritidsförvaltningen har därför också fått i uppdrag av nämndens politiker att ta fram en handlingsplan för hur detta ska ske.

Kultur- och fritidsnämnden vill att kommunen ska underlätta för både föreningslivet och andra aktörer att utveckla eller starta gruppträningsverksamhet. Det finns idag ett flertal aktörer och många har intresse av att bedriva gruppträning.

- Våra instruktörer gör ett fantastiskt jobb och har med stort engagemang genomfört gruppträningspass varje vecka. Vi har tack vare dem kunnat ge många fina och uppskattade pass under många år, säger Jonas Lennström, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Kultur- och fritidsförvaltningen kommer nu att bjuda in till ett öppet möte för föreningar och andra som bedriver gruppträning för att samtala kring hur vi tillsammans kan skapa förutsättningar för gruppträning i Östhammars kommun. Förhoppningen är att någon annan aktör vill ta över och fortsätta gruppträningen. De kunder som idag köpt gruppträningskort kommer självklart att bli kompenserade.

Kontakter

    Publicerad
    8 december 2016
    Senast uppdaterad
    8 december 2016
    Ansvarig organisation
    Fritid- och hälsa