Gå till innehållet

Namninsamling om Forsmarks skola lämnas över till kommunstyrelsens arbetsutskott

En namninsamling på vår hemsida har på kort tid fått fler än 1000 underskrifter. Därför kommer namninsamlingen imorgon att lämnas vidare till kommunstyrelsens arbetsutskott som tar beslut om hur frågan ska beredas vidare.

- Vi tar åsikter från allmänheten, eleverna, personalen och vårdnadshavarna på största allvar. Det är tydligt för oss att det finns en stark opinion i frågan och vi kommer att ta hänsyn till det i vårt fortsatta arbete. Vi har blivit imponerad av att så många engagerat sig i Forsmarks skola, säger Roger Lamell, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.
På kommunstyrelsens arbetsutskott imorgon (tisdag 22/11) kommer kommunstyrelsen att få information om Forsmarks skola och samtidigt kommer namninsamlingen att lämnas över. Kommunstyrelsens arbetsutskott tar sedan beslut om hur frågan ska beredas.

Östhammars kommun är huvudman för Forsmarks skola, som drivits av Forsmarks kraftgrupp (FKA) sedan starten. I början av förra veckan meddelade FKA att de planerar att avsluta sin verksamhet på Forsmarks skola.
- Vårt fokus just nu är att se till att de elever som inte kan gå klart sin utbildning på Forsmarks skola får en likvärdig fortsättning på sin utbildning på Bruksgymnasiet, säger Lisbeth Bodén, chef på Barn- och utbildningsförvaltningen.

Namninsamlingen "Mot avveckling av Forsmarks skola"

Kontakter

    Publicerad
    21 november 2016
    Senast uppdaterad
    21 november 2016
    Ansvarig organisation
    Barn- och utbildningsnämnd