Gå till innehållet

Möten om den nya äldreplanen lockar många

Förra veckan startade en serie möten om den nya äldreplanen i Östhammars kommun. Intresset har varit stort. Mycket stort. Fler än 200 personer har medverkat.

Mötena har genomförts i alla tätorter och avslutningen sker ikväll kl. 18.00 på socialkontoret i Östhammar. Planen var att hålla mötet i Gröna rummet men det är nu flyttat till kafeterian som rymmer många fler.

– Vi har fått så många anmälningar att vi har varit tvungna att byta lokal ikväll. Jättekul att intresset är så stort, säger Rebecka Modin på Socialförvaltningen som är med och arrangerar turnén. 

Med på turnén finns även en konsult som leder själva arbetet under kvällen. Under mötena har många kloka tankar kommit fram och alla som varit med har lagt ner ett stort arbete och engagemang.

Den nya äldreplanen ska gälla 2018–2022 och syftet är att skapa en handlingsberedskap för framtida behov som kan handla om kultur, mötesplatser, fritidsaktiviteter, bostäder, infrastruktur, service, vård och omsorg. 

Arbetet med planen fortsätter under vintern med mål att en plan ska kunna antas av kommunfullmäktige innan 2017 års utgång.

Kontakter

    Publicerad
    22 november 2016
    Senast uppdaterad
    22 november 2016
    Ansvarig organisation
    Omsorgskontoret