Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Många insamlade synpunkter om förslagen på nya Rådhustorget i Östhammar

Kommunen vill tacka för de omkring 40 inlämnade kommentarer som har lämnats in av privatpersoner eller grupper. Allmänhetens synpunkter stämmer väl överens med de som referensgruppen lämnat. Det har varit engagerade och bra tankar som hjälper kommunen att förbättra förslagen så att fler kan bli nöjda med utformningen.

Som alltid när det gäller vad tyckandet har synpunkterna varit mycket olika. Från att bilparkeringar mitt på torget till ingen bilparkering alls. Några av synpunkterna innehåller önskemål om vatten och en pump eller fontän. Ökad tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning är också något som många önskar. Flera önskar att den gamla belysningen ska vara kvar och att man ska bevara den kulturhistoriska miljön. Synpunkter har även inkommit vad gäller den konstnärliga utsmyckningen, några tycker om dem andra inte.

En revidering av förslagen kommer att göras som utgår från referensgruppens och allmänhetens synpunkter. Eftersom det finns motstridiga synpunkter på hur torget ska utformas kan inte alla bli nöjda. Men förhopningen är att så många som möjligt ändå upplever ett Rådhustorg som man kan vara stolt över och som upplevs tillgängligt och levande.

Härnäst väntas ett beslut i kommunstyrelsen den 29 november om finansiering och utformning samt den konstnärliga gestaltningen. Kommunens ambition är att torget ska stå klart till eller under sommaren 2017.

Kontakter

    Publicerad
    28 oktober 2016
    Senast uppdaterad
    28 oktober 2016
    Ansvarig organisation
    Fritid- och hälsa