Gå till innehållet

Tre kilometer längdskidspår med konstsnö i Gimo

Tack vare ett stort engagemang och hårt arbete från Gimo IF Skidklubb samt ekonomiska medel från Idrottslyftet, Föreningslyftet och Östhammars kommun kommer det att från säsongen 2016/17 kunna erbjudas cirka tre kilometer längdskidspår med konstsnö i Gimo.

Med konstsnöanläggningen kommer möjligheten till skidåkning att öka markant. Skidintresset är traditionellt stort i Norduppland, men osäkra vintrar har gjort det mycket svårt att bedriva verksamhet och rekrytera nya ungdomar.

Både Upplands Idrottsförbund, genom sina Idrottslyftmedel och Föreningslyftet ser ett så stort värde i anläggningen att de beslutat ge ekonomiskt bidrag. Idrottsförbundet i sitt perspektiv att stötta den lokala idrottsverksamheten och Föreningslyftet i perspektivet en öppen anläggning som kan locka skidåkare både från kommunen och utifrån och därmed sätta Östhammars kommun på kartan.

När det gäller kommunens delaktighet är båda perspektiven viktiga. Kultur- och fritidsnämnden står för den kommunala medfinansieringen som verksamhetsansvarig för både idrott och friluftsliv. Kommunstyrelsen ser positivt på nämndens ställningstagande eftersom man även ser anläggningen i ett tillväxtperspektiv.

Gimo IF Skidklubb

Publicerad
23 november 2016
Senast uppdaterad
23 november 2016
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa