Gå till innehållet

Forum för integration - kraftsamling kring kommunens integrationsarbete

Den 3 maj ägde uppstartsmötet för Forum för integration rum på Knutmassomuséet i Gimo. Över 60 personer från flera olika föreningar, studieförbund, kyrkor och samfund, hembygdsföreningar och engagerade privatpersoner närvarade och bidrog med sina erfarenheter på integrationsområdet.

Under kvällen diskuterades möjligheter, utmaningar och framtida samarbeten på integrationsområdet och vi fick ta del av ett antal goda exempel från bland andra Upplands idrottsförbund, Harg/Östhammar FF och Furuhöjdskyrkan.

Varmt tack alla som deltog!

Kommunen lanserade i samband med uppstartsmötet den nya informationsportalen om integration, se länk nedan. Där samlas all information på integrationsområdet såsom kontaktpersoner, aktiva föreningar, stöd att söka, flyktingmottagande och hur du som vill kan hjälpa till. Sidan är under utveckling och uppdateras kontinuerligt.

Om du som förening eller annan aktör som arbetar aktivt med integrationsprojekt har information som saknas på informationsportalen får du gärna mejla länken till er hemsida till kommunens arbetsmarknads- och integrationsstrateg Helene Ulman Lilja.

 

Relaterade länkar

Samlingssida om integrationsarbetet i kommunen

Publicerad
9 maj 2016
Senast uppdaterad
10 maj 2016
Ämne
Integrationsarbete