Gå till innehållet

En kommun med höga ambitioner

Östhammars kommun arbetar med lokal välfärd och samhällsutveckling. Varje dag. En viktig förutsättning för att lyckas är kompetenta och drivna medarbetare.

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede och har en ambitiös tillväxtstrategi. Ett förväntat byggande av ett nationellt slutförvar för använt kärnbränsle i kommunen ger dessutom kommunen möjlighet att bygga något unikt. Samtidigt behövs fler tomter, både för boende och för industri.

Det senaste året har det skett ett flertal satsningar på infrastrukturen och lokaltrafiken för att underlätta pendlingen till och från Östhammar. Under hösten kommer Östhammars kommun dessutom öppna en filial i Uppsala, där anställda som pendlar får möjlighet att arbeta. Det är ett led i vårt arbete att vara en riktigt attraktiv arbetsgivare.

Rekrytering av planchef

- Placeringsort Uppsala och Östhammar

Ytterligare en satsning är rekryteringen av en planchef. Planavdelningen består idag av fyra handläggare. En av de viktigaste arbetsuppgifterna för en planchef är att ansvara för planprocessen för att kvalitetssäkra utvecklingen av råmark till färdiga tomter. För att uppfylla tillväxtstrategin är ett nära samarbete med övriga organisationen a och o.

Arbetet som planchef innebär många interna och externa kontakter, bland annat med planbeställare, politiska beslutsfattare och företagare. Möjligheten att komma närmare politiken än i många andra kommuner leder till snabbare beslutsvägar och mindre byråkrati.

Ett ungt gäng på Bygg- och miljöförvaltningen

Bygg- och miljöförvaltningen innehåller en miljöenhet, en stab och en bygglovavdelning. Totalt arbetar cirka 25 personer på förvaltningen. Det är ett ungt gäng som har ett öppet samtalsklimat i en platt organisation. Planchefen kommer att ingår i förvaltningschefens stab och ansvara för utvecklingen av såväl medarbetare som arbetsmetoder och processer för planavdelningen.

Vill du vara med och skapa världens bästa lokalsamhälle?

Publicerad
25 augusti 2016
Senast uppdaterad
25 augusti 2016