Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Vi öppnar evakueringsplatser för asylsökande

Migrationsverket har nu meddelat att de behöver använda de evakueringsplatser som finns i Östhammars kommun. Boendet, som ligger i Östhammar, öppnar troligen i slutet på november.

- Sveriges kommuner måste dela på ansvaret och hjälpa till i den här ansträngda situationen. Vi har möjlighet att erbjuda de här platserna och då vill vi göra det, säger Peter Nyberg, kommunchef. 

Ett tillfälligt boende som kommunen ansvarar för

Migrationsverket ansvarar för att ordna boende till asylsökande i Sverige men myndighetens boendesituation är idag akut och de har bett landets kommuner om hjälp. Evakueringsplatser är tillfälliga boendeplatser där asylsökande vanligtvis bor under några dagar tills Migrationsverket har ordnat plats på ett asylboende.

Den här veckan skriver vi ett avtal med Östhammars Sportklubb om att hyra vandrarhemmet för det tillfälliga boendet. Vi vet i dagsläget inte hur länge boendet kommer att vara öppet. Vi planerar för att kunna erbjuda platserna fram till sista januari.

Informationsträff 11 och 18 november

Kom till våra informationsträffar om du har frågor och funderingar. Vi har en träff den 11 november, och en den 18 november, där representanter från kommunen deltar.

11 november

Tid: 18.30-19.30
Plats: Kommunhuset, rum Gräsö, Stångörsgatan 10 Östhammar

18 november

Tid: 18.30-19.30
Plats: Kommunhuset, rum Gräsö, Stångörsgatan 10 Östhammar

Mer information

Du kan läsa mer om kommunala evakueringsplatser på Migrationsverkets webbplats

Mer information om asylprocessen och svar på de vanligaste frågorna finns på Migrationsverkets webbplats

Publicerad
11 november 2015
Senast uppdaterad
11 november 2015
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret
Ämne
Mottagande av nyanlända flyktingar